Belföldön is érdemes utasbiztosítást kötni
2020. május 30., szombat
A járványhelyzet miatt 2020 nyarán egyre többen dönthetnek úgy, hogy inkább itthon nyaralnak, még ha az országhatárok fokozatosan meg is nyílnak a szabadidős utazók előtt.
Jóllehet, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint már 2019-ben is összesen 59,280 millió napot töltöttünk többnapos utakon Magyarországon, ami csaknem megegyezik a külföldi többnapos utazások idejével (58,403 millió nap). Ám baleset vagy más kellemetlenségek itthon is épp úgy megkeseríthetik a nyaralást, mint külföldön, érdemes tehát a belföldi utak esetében is biztosítást kötni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.
 
A belföldi nyaralás során is szükségünk lehet biztosítói segítségnyújtásra, s a hazai kínálatban elérhetők ilyen termékek is. Ezek a klasszikus utasbiztosítási megoldásokon – például poggyászbiztosításon, egészségügyi segítségnyújtáson – kívül számos más esetben is fedezetet nyújtanak.
 
Megtéríthetik a hozzátartozó szállásköltségét a biztosított kórházi tartózkodása alatt, kártérítést nyújthatnak a balesetben bekövetkező csonttörés esetén, de akár a fennmaradó szállásköltséget is kompenzálhatják, ha egy baleset vagy betegség miatt meg kellene szakítani a nyaralást. Továbbá elérhető számtalan kiegészítő elem is, úgy mint felelősségbiztosítás, autós segítségnyújtás, de akár extrém sportokra is kiterjeszthető a fedezet. Az egyre népesebb a kerékpárral túrázók tábora, nekik a kétkerekűre érvényes poggyászbiztosítási kiegészítő, illetve a felelősségbiztosítás nyújthat segítséget.
 
Belföldön messze a legnépszerűbb utazási eszköz a személygépkocsi. Tavaly január óta hazánkban az autósok baleset esetén már a mobiltelefonjukon is elérik az E-kárbejelentő applikációt, és azon keresztül intézhetik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és a cascós károkat. Az applikáció akár közeli szervizt is ajánl a bajba került autósoknak, ami utazás közben, a lakóhelyünktől távol nagy segítség lehet. Az alkalmazást a megjelenése óta több mint 280 ezren töltötték le és látogattak el az ekar.hu oldalra, 2020. május 20-ig 9600 kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz az E-kárbejelentőn keresztül. Ez naponta átlagosan több mint húsz bejelentést jelent.
 
A hazai biztosítási szektor belföldi és külföldi utakra kötött utasbiztosításokból származó díjbevétele tavaly megközelítette a 15,5 milliárd forintot, ami 13 százalékos emelkedés az előző évhez képest – derül ki a Magyar Nemzeti Bank adataiból. Az utasbiztosítások terén erős szezonalitás figyelhető meg: az összes díjbevétel több mint 40 százaléka jellemzően a harmadik negyedévben, vagyis zömében nyáron keletkezik.

Forrás: Magyar Nemzet

Kérjük, tekintse meg utasbiztosítási termékkínálatunkat: 


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft